fbpx

DJ Live by Vallee

Current track

Title

Artist

Background

Rich Evans – Secret Message

Written by on 2020-07-21

Edsbro Music (Sverige) är glad över att informera släppandet av “Secret Message” den 30 juli 2020. Låten, samskriven av Rich Evans och Fred Abbott (Noah & The Whale) är en nostalgisk återblick på att upptäcka Rock ‘n’ Roll-musik för första gången tid. Låten är ett optimistiskt, harmonidrivet rockarrangemang som är fullt av ungdomlig frodighet och vitalitet och beskriver den bestående magin i klassisk rockmusik. Låten är inspirerad av olika musikaliska legender (The Jayhawks, Billy Joel, The Eagles och Bob Seger) och medverkande är Oliver Keenan-Lyu (The Range Studio) på trummor / slagverk. ‘Secret Message’ produceras av Abbott som också spelar alla instrument medan Evans sjunger sångens delar och harmonier.

Rich Evans är en singer-songwriter i Storbritannien som har turnerat internationellt, samarbetat med ett brett utbud av artister och hittills spelat in och släppt 9 album i full längd, 3 Eps och en mängd singlar.

Ett Nashville-publiceringskontrakt i början av 2000-talet ledde till en mängd amerikanska turnéer och inspelningar och såg honom sedan underteckna med Chicago-baserade Stoneagle Records. Evans parallella sin verksamhet som en fristående artist i staterna med att spela i ett antal band i Storbritannien. Londonbaserade outfit för alternativt land Mariachis bildades 2003 och uppnådde en betydande popularitet i fastlands-Europa; deras material spelades upp av en mängd radiostationer och bandet uppträdde med stor glädje tillsammans med Joe Cocker, Bill Wyman och Jimmy Cliff och många andra.

Evans album släpps med en rad stilar och genrer. Han har också skrivit tillsammans med ett antal konstnärer, inklusive Nashville-kända Kim Richey och Fred Abbott (Noah & The Whale / Orphan Colours).

‘Crooked Scars’ – en låt samskrivna med Buddy Mondlock har spelats in av ett antal artister; 2014 täcktes det i översättning av den kända norska artisten Rita Eriksen på hennes topp 10 album Øyeblikk.

Edsbro Music

Edsbro Music är ett musikföretag baserat i Sverige. Caj Rosenqvist, en mycket erfaren producent och ljudtekniker, etablerade skivbolaget som en utskjutande av sitt produktionsföretag. Hittills har utsläpp av etiketten strömmats nästan en kvarts miljon gånger över alla plattformar och flera nya utgivningar finns för närvarande i rörledningen.

Vi skulle älska om du att ta dig tid till att kolla in låten – en länk till förlyssning finns här: https://www.edsbromusic.com/listen.

https://distrokid.com/hyperfollow/richevans/secret-message

https://www.youtube.com/channel/UCTJBLB5CmTZa_ArKbWsDK7Q


Reader's opinions

Kommentera


%d bloggare gillar detta: