fbpx
Current track

Title

Artist

Background

Djupare kris i spansk turistsektorNyheter (Ekot)Nyheter (Ekot)

Written by on 2020-07-27

Lyssna: Djupare kris i spansk turistsektor

I Spanien har krisen inom turistsektorn fördjupats i helgen efter det att flera länder i Europa infört nya restriktioner för resor till och från landet. Den spanska regeringen tycker att bland andra Storbritannien har överreagerat.

– Spanien är säkert för turister, säger utrikesministern Arrancha González Laya vid en pressträff med spanska medier.

Den ökade smittspridningen handlar bara om lokala utbrott som är under kontroll, säger hon. Hennes uttalande kommer efter det i hennes ögon katastrofala beskedet att hela Storbritannien infört krav på två veckors karantän för alla som reser dit från Spanien.

Det gör att många britter, som är den viktigaste turistgruppen, kommer att välja bort Spanien så länge karantänsreglerna gäller i Storbritannien.

Spanska företagare i turistbranschen är frustrerade över britternas beslut eftersom smittspridningen i Spanien överlag är lägre än i Storbritannien. Det är bara i nordöstra Spanien, i städer som Barcelona och Zaragoza som större utbrott av smittan skett den senaste tiden. Den spanske utrikesministern González Laya säger att regeringen försöker få britterna att backa från kravet på karantän.

I första hand vill den spanska regeringen att britterna gör ett undantag för Kanarieöarna och ögruppen Balearerna där smittspridningen är mycket låg.

Claes Aronsson, Paris
claes.aronsson@sverigesradio.se

Läs mer


Reader's opinions

Kommentera


%d bloggare gillar detta: