fbpx

DJ Live by Vallee

Current track

Title

Artist

Background

Baskery – The Fall

Written by on 2020-06-10

Nu släpper Baskery singeln ”The Fall”!

Nya singeln ”The Fall” är en originalkomposition av systrarna Bondesson inspelad i Sverige, till skillnad från gruppens tidigare album, som producerats och spelats in i USA och Tyskland. Låten påbörjades redan 2013, året innan flytten till USA, men färdigställdes först nu i år, under Covid-19-krisen.

Texten berör temat uppbrott och personligt ”fall” och musiken rör sig i ett ljudlandskap någonstans mellan Mumford & Sons, Smith & Thell och The Lumineers, men är såklart starkt präglad av det unika sound som Baskery gjord sig kända för genom åren.

Systrarna Bondesson i Baskery befinner sig just nu i karantän i tre olika länder, har inte kunnat träffas men hoppas snart kunna återförenas och ta vid där allt abrupt tog stopp i våras. ”The Fall” kommer att finnas med på bandets femte studioalbum, som planerades att spelas in i England i början av maj, men som på grund av rådande situation skjutits fram på obestämd tid.

Tidigare releaser har flitigt handplockats av Spotify till utvalda spellistor i folkgenren (Fresh Folk och Wild + Free), i sällskap av artister som Nathaniel Rateliff, First Aid Kit, Foals, The Revivalists, Brandi Carlile och Jade Bird.

www.baskeryband.com
www.facebook.com/baskery
www.instagram.com/baskery
Spotify: https://smarturl.it/BaskeryTheFallpresav

Singelrelease Baskery ”The Fall” den 12 juni 2020.

MOTHER TARANTULA

Press, intervjuförfrågningar kontakta: Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company


Reader's opinions

Kommentera


%d bloggare gillar detta: